Berga celebrarà una tercera Patum per a celebrar els 10 anys de Patrimoni de la Humanitat

 

PATUM
La plaça de sant Pere per Patum comença a ser com una llauna de sardines en flames…

Avui es compleixen deu anys de la declaració de la Patum de Berga com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Un jurat va decidir des de la ciutat de París, que la candidatura berguedana fos l’única premiada, passant per davant del flamenc o la tradició galaicoportuguesa.

L’eufòria va encendre els cors dels Berguedans. Es van obrir ampolles de cava, i el Tabal, de forma extraordinària, va sortir al carrer en ple novembre acompanyat de centenars de persones.

Des de llavors, el procés de massificació de la festa berguedana per excel·lencia ha estat imparable, fins a arribar a viure episodis tan lamentables com el de l’última Patum, en què l’àliga pràcticament no va poder bellugar-se en alguns salts porque no hi cabia.

És per això que la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha decidit tirar pel dret i ha anunciat aquest matí que l’any vinent hi haurà tres patums: “La normal, la del centenari i una més per a celebrar els 10 anys com a Patrimoni de la Humanitat.”

Tot aquell que no estigui empadronat a Berga, s’haurà de treure un carnet que es podrà aconseguir online a través de la pàgina de l’ajuntament i només podrà assistir a una de les tres Patums. La regidora és conscient de què és una mesura radical, però assegura que: “Fins que no s’inventi una màquina per a encongir les persones, és l’única manera que se’ns acut per a fer cabre la gent a la plaça…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *