Berga és la ciutat menys hospitalària de Catalunya

PIXAPI
Els natius Berguedans poden arribar a ser molt desagradables amb els “pixapins”.

Segons un estudi realitzat per l’Institut Català d’Estudis Sobre Hospitalitat i Bones Maneres (ICESHBM), Berga és amb molta diferència la ciutat menys hospitalària de Catalunya.

Aquesta tendència s’accentua de manera especial quan s’acosten les festes de la Patum, moment en què alguns Berguedans es mostren especialment rancis i fastigosos amb els forans i els esperonen a abandonar les nostres contrades a crits de “Oh no, pixapins, pixapins, pixapins!”. L’especialista de l’ICESHBM Claudi Pixapí, ha explicat a Berguedà Online que “És força xocant veure com una ciutat que s’omple la boca de potenciar el turisme, actua d’una manera tan radical amb la gent que ve de Navàs en avall. Al principi pensàvem que es tractava de xenofòbia o racisme, però amb el temps ens hem adonat que no és res de tot això. Simplement hi ha molts cap de fava a la ciutat…”

Sigui com sigui, el fet és que la Generalitat ha decidit atorgar a Berga el premi “ciutat rancia de Catalunya”. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha assegurat que “Un premi és un premi. Encara que sigui per a constatar que a Berga som una mica rancis. En moments com aquests cal recordar que el més important és que es parli de tu, encara que sigui malament…”

 

 

2 thoughts on “Berga és la ciutat menys hospitalària de Catalunya

 • 27/05/2015 at 23:28
  Permalink

  Hola sóc el propietari del pixapi, marca registrada, he vist que teniu un diseny de la meva marca a aquest a web. M’agradaria poder contactar amb vosaltres, per veure si es un adhesiu que es ven a berga o ha estat adquirir en una altre población.

  Carles comas Esteva
  Tel 667927821

 • 28/05/2015 at 11:15
  Permalink

  Hola Carles. No. Simplement es una imatge que hem trobat per internet. No ens constava que tingués copyright. Si vols la podem retirar.
  Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *