Berga prohibeix donar menjar als coloms

COLOMS
Dos coloms comparteixen una pizza 4 formatges al Passeig de la Industria.

L’ajuntament de Berga ha anunciat aquest matí que prohibirà donar menjar als coloms de la ciutat.

L’alcalde Juli Gendrau ha explicat que “es tracta d’un problema greu de salut pública. La gent no té mesura a l’hora de donar de menjar a aquestes bestioles i es passen tres pobles… Els donen de tot: pizza, entrecot, paella… El diumenge fins i tot els he vist menjar algun tros de tortell de Cal Alberich o de Cal Dorna!”

La situació es realment greu i des de ja fa alguns mesos que es poden veure centenars de coloms amb obesitat mòrbida, incapaços d’arrencar el vol, deambulant per les zones més transitades de la ciutat, com el passeig de la industria o el passeig de la pau. Gendrau ha explicat que l’ajuntament ha decidit posar-hi fre “abans que el problema se’ns escapi de les mans. Els coloms sobrealimentats es tornen cada vegada més agressius i territorials, fins al punt de representar un perill important per als vianants. La setmana passada un ancià va caure al passeig de la industria, i abans de que la gent que passejava per el passeig tingués temps d’assistir-lo, desenes de coloms es van abalançar sobre ell devorant-li les dues cames a picotades.  Ahir va ser un jubilat, però demà podria ser un membre productiu de la societat…”

L’Alcalde ha explicat que l’ajuntament ha tingut en compte diverses opcions per a solucionar el problema: “Al principi vam pensar de disparar als coloms que estiguessin mes grassos, però aquest sistema té algun inconvenient… Per a ser més concret, la policia municipal té molt mala punteria, i tot i patir d’obesitat mòrbida, els coloms continuen sent un blanc petit i mòbil, fet que dificulta molt la labor. Per això hem decidit que dispararem a la gent que els alimenti, que al cap i a la fi  són els causants del problema…”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *