Berga tindrà dotze Patums al 2016

MAKE-RUEDU
Guanyador del concurs anual de cartells alternatius de “La Granja” al 2013

El patronat  ha proposat celebrar una Patum al mes durant tot l’any 2016, per a commemorar el centenari de la Mare de Deu de Queralt. D’aquesta manera, els actes patumaires tindrien presència en la celebració, com es va fer en el 75è, el 50è i el 25è aniversari. La noticia ha provocat la indignació de molts Berguedans, que consideren que fer Patum fora del Corpus, es un sacrilegi i ja s’estan organitzant en una plataforma que portarà per lema: “La Patum, una, grande, y libre”.

Hem preguntat al president del patronat, i alcalde de Berga Juli Gendrau, el perquè d’aquesta celebració i assegura que: “No ens enganyem. La Patum mola bastant més que la mare de Deu de Queralt. No es cap secret que la gran majoria de Berguedans prefereix els porrons de Mau-mau i la Barreja, a les hòsties consagrades…” També ha explicat que per a evitar caure en la monotonia, les dotze Patums seran diferents, ja que des del patronat, aprofitaran  per a fer una sèrie de proves pilot, i veure si tenen cabuda en la festa de forma definitiva.  “Les Patums de Lluïment del més de gener, provarem d’incloure una nova comparsa: el clàssic borratxo del paraigües que se sol posar a la barana. Al  febrer, l’àliga farà de Gegant negre, i el Gegant negre de Nan nou i al Març el Tabaler tocarà una bateria completa amb doble bombo, per posar alguns exemples.”

Durant els dies que no hi hagi Patum, la banda del Memorial Ricard Cuadra oferirà recitals diaris per als més patumaires, i també s’estrenarà nou “merchandising”, com els fideus de sopa de la Patum o les ungles postisses de la Patum.

Per últim, el patronat està a punt d’arribar a un acord amb la productora Big Shit Films, que recentment ha portat la Guerra de la farina al cine, la possibilitat de realitzar una pel·lícula de la festa, que s’estrenaria al juny de 2016.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *