Casserres tindrà una nova festa major d’hivern

CASSERRES-DE-LA-VEGA
Vista aérea del municipi de Casserres

Casserres, celebrarà per primer cop aquest 2014 una festa major d’hivern.

L’alcalde Josep Colillas ha explicat a Berguedà Online que “es celebrarà el tercer cap de setmana de Novembre i serà una celebració inspirada en el polèmic torneig del Toro de la Vega.”

El Torneig del toro de la Vega, una autentica salvatjada que es celebra de forma anual a la localitat espanyola de Tordesillas, es una celebració d’origen medieval que consisteix en la persecució, tortura i posterior assassinat d’un toro que intenta fugir dels vilatans i al qual se li perdonarà la vida si aconsegueix escapar-se dels límits establerts. Els vilatans el persegueixen armats amb llances.

Colillas ha explicat que “Casserres està completament en contra del maltractament animal. Es per això que la dinàmica del nostre torneig serà la mateixa, però substituint el toro per un senyor de Puig-reig vestit de torero.” Segons Colillas, no cal preocupar-se perquè “Els puig-regencs senten dolor, però no pateixen.”

Diversos ajuntaments de tota la comarca s’han mostrat en contra de la celebració i han condemnat les declaracions de Colillas. El president del Consell Comarcal Sergi Roca ha dit que “semblen les paraules d’un dement”.

Colillas s’ha defensat dient que “Efectivament són les paraules d’un dement: l’alcalde de Tordesillas. Porta anys fent servir aquesta mateixa excusa amb el toro i a ell li funciona.”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *