Cecilia Giménez restaurarà les comparses de la Patum

ECCE-HOMO-BERGA
Cecilia Giménez posant davant de la seva obra.

No és cap secret que l’ajuntament de Berga es troba en una situació de ruïna absoluta. El nou govern de la CUP s’està veient obligat a fer retallades per totes bandes i la Patum tampoc se n’escapa.

Segons ha anunciat aquest matí la regidora de Patum Mònica Garcia: “Hem hagut de prendre unes quantes mesures força impopulars, però no teníem cap més alternativa. Més encara si tenim en compte que és possible que l’any vinent tinguem dues Patums…”

Garcia ha explicat que han hagut de prescindir de diversos elements de la comparseria: “El més difícil ha estat convèncer a la geganta vella que havíem de vendre alguns dels seus vestits. És molt presumida. També ens ha costat força convèncer als nans de què uns pots de iogurt buits podien substituir les habituals castanyoles, que a més són un instrument espanyolista…”

També s’ha eliminat l’assegurança dental de les guites i s’ha canviat la corona de l’àliga per una de llautó, però la mesura que causarà més polèmica és, sense cap mena de dubte, la de prescindir de la persona que fins ara es dedicava a restaurar les comparses i substituir-la per Cecilia Giménez, la iaia aragonesa que va saltar a la fama per haver “restaurat” l’Ecce Homo de Borja. Són molts els patumaires que temen que Giménez foti una autèntica destrossa amb la comparseria de la Patum, però Garcia ha fet una crida a la calma: “En primer lloc, recordin que és gratis, eh? Donem-li un vot de confiança. I en el pitjor dels casos, si els nans acaben semblant les guites i les guites el cul d’un cavallet, la festa guanyarà en peculiaritat. Mirin L’Ecce Homo, té moltes més visites d’ençà que el va restaurar la Cecilia…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *