Centenars d’idiotes amb grip col·lapsen l’hospital de Berga

Els professionals de la salut l’atenen el millor que poden amb els recursos que tenen. No contribueixi a col·lapsar encara més el sistema sanitari tan sols perquè li surt gratis.

Un any més, la grip ha entrat en fase d’epidèmia i centenars de persones han col·lapsat les urgències de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé, de forma totalment innecessària.

Segons ha pogut saber Berguedà Online, des del dia 24 de desembre i fins al dia d’avui, a l’hospital han atès una mitjana de 85 “urgències” diàries. Ho posem entre cometes, perquè la gran majoria d’urgència, no en tenien cap ni una. Segons un estudi realitzat per un becari hipocondríac, dos de cada tres persones es presenten a urgències de forma precipitada en sentir els primers símptomes de la grip, demostrant una vegada més que el sentit comú, és el menys comú dels sentits.

Un dels doctors de l’hospital, que prefereix mantenir la seva identitat en l’anonimat per a evitar represalies, ho ha explicat així a Berguedà Online: _És cert que anem justos de personal perquè amb tantes retallades, el govern ens ha deixat amb el cul a l’aire. Però també ho és, que si la gent fes un ús lògic, coherent i responsable dels serveis mèdics, tindríem la meitat de problemes. Hi ha molta gent que es presenta a urgències sense cap necessitat, per pura mandra de demanar hora a la consulta del CAP. Normalment, són els mateixos que després ens diuen el nom del porc quan s’han d’esperar dues o tres hores a què els puguem atendre i dir-los que tan sols tenen grip… Si s’està bé de salut, en cas de grip: manteta, sofà, llit i paracetamol per la febre nanos. I si la cosa no millora en uns dies, llavors si, cap al metge. Tampoc cal tenir un màster en medicina per a saber-ho…

Cal recordar a la població, especialment en aquestes dates, que els serveis d’urgències hi són per atendre urgències. I una grip comú, no és una urgència. Per a això hi ha les consultes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *