Ciutadans de Berga i Vox de Manresa portaven un mateix simi a les llistes

Ciutadans de Berga i Vox de Manresa han presentat un mateix candidat entre els diferents membres que conformen les seves candidatures. Un fet que podria haver causat l’anul·lació de la candidatura de Berga que no disposa de suplents, tal com li va passar al Partit Popular la passada legislatura.

La duplicitat la causava un mico babuí que apareixia com a número 16 a la llista de Cs Berga i com a número 12 a Vox de Manresa. El PSC de Manresa va comunicar aquesta duplicitat a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de la capital berguedana, motiu pel qual el partit taronja va haver de buscar una persona que el substituís. Finalment, el mico babuí, no formarà part de cap de les dues llistes on apareixia, perquè la llei electoral exigeix que tots els candidats de les llistes siguin persones humanes.

El cap de llista de Cs a Berga, Juan José Olaya, veí del Pont de Vilomara, ha atribuït els fets “a una confusió sense importància”. Segons ha explicat ell mateix a aquest mitjà, en cap moment van pensar que estiguessin fent res mal fet: “La meitat dels nostres afiliats no saben llegir ni escriure i alguns són més agressius i maleducats que un mico babuí. La veritat, encara no veig on radica el problema…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *