Desapareix l’Àliga de La Patum

ALIGA-PATUM
L’Àliga de la Patum durant un salt de lluiment el Corpus passat.

L’Àliga de La Patum ha desaparegut. Així ho ha comunicat aquest matí el Patronat de La Patum, que ja ha denunciat la seva desaparició als mossos d’esquadra.

La principal hipòtesis amb que estan treballant els mossos, es que l’Àliga s’hagi donat a la fuga per voluntat pròpia. Un membre de la comparsa que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ha explicat a Berguedà Online que: “es veia a venir. L’Àliga estava molt ressentida perquè no la vam deixar anar a la trobada d’Àligues dels països Catalans que es va celebrar diumenge passat a Reus. Però la cosa no ve d’ara… L’any 2012, quan la nostra Àliga va apadrinar la de Cervera i el patronat va decidir que en comptes de l’Àliga hi anéssim només els membres de la comparsa, es va posar com una fera. I la gota que ha fet vessar el got, ha estat que l’àliga del carrer de la Pietat anés a Reus a representar el poble. S’ho va agafar com un insult…” 

Segons aquest informador, des de l’any 2012 l’Àliga ha amenaçat diverses vegades amb fer la maleta i marxar, però el patronat no s’havia pres seriosament les amenaces: “En feien mofa: Ui si, a veure si sortirà volant amb les seves ales de fusta, deien. I al final ha passat el que havia de passar…

Les càmeres de seguretat no han registrat res de res. Es sospita que la geganta negra, podria haver estat còmplice en la fuga, ja que just abans de que l’Àliga desaparegui del recinte, la geganta es posa a ballar davant d’una de les càmeres de videovigilancia. La geganta ha estat citada per el jutge instructor del cas, però s’ha acollit al dret de no declarar i no ha dit ni una paraula.

El Regidor de Patum Àngel Guiu, s’ha mostrat desafiant, i ha llançat un missatge a l’Àliga: “Més li val tornar de seguida si no vol que el seu salts els acabi ballant una gallina. Els Pixapins fa anys que així ho demanen.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *