El Berguedà, líder en iaies que es colen al supermercat

 

IAIA-SUPERMERCAT
Una senyora maquinant el seu pla diabòlic per a colar-se a la cua.

L’Institut d’Estadística de Catalunya està “on fire“. Ahir informaven que la natalitat cau en picat al Berguedà i avui ens presenten un altre sorprenent estudi.

El professor Pere Nombrepí, afirma que el Berguedà es la comarca catalana on més iaies es colen a la cua dels supermercats: “Són senyores que ja estan jubilades, d’entre 65 i 80 anys. La tècnica que més utilitzen, és la de fer-se l’orni i passar discretament per davant dels joves que fan cua com el qui no vol la cosa. En cas que els cridin l’atenció, responen amb un somriure carregat de cinisme tot dient: Ai nen/a, no t’havia vist. No pateixis que només porto un parell de coses.”

Nombrepí ha explicat que “cal prendre consciència del risc que suposen aquestes senyores. No es deixin enganyar pel seu aspecte de iaia desvalguda. Són autèntics depredadors. Observen la presa, i s’hi llencen de forma implacable. Jo mateix una vegada vaig intentar fotre-li una bufetada a una iaia que se’m va colar a la cua del Carrefour, però tenia la cara tant dura que em vaig trencar tots els ossos de la mà.”

Segons aquest estudi, el problema s’aguditza en el petit comerç: “Si entres a comprar el pa i una senyora gran et passa al davant, més et val canviar de forn. Una vegada vaig haver d’esperar 2 mesos perquè m’atenguessin. La senyora que tenia a davant li va fotre tal tabarra a la fornera que aquesta es va arrencar les orelles i es va tapar el conducte auditiu amb pasta de croissants. La senyora va continuar explicant-li les seves penes com si no hagués passat res. Quan es va cansar de parlar, li va tornar el llonguet que havia demanat tot dient-li: ja vindré un altre dia, que aquest llonguet està sec.”

Responsables dels diferents supermercats de la comarca s’han reunit amb botiguers i comerciants per a buscar una solució conjunta, però de moment no han trobat cap forma de resoldre el problema: “L’Únic que se’ns acut és posar a cada comerç dues caixes, una per al públic general i l’altre per a les iaies. Però ens fa por que amb aquest sistema s’acabin matant entre elles…”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *