El Berguedà viu la pitjor temporada de bolets dels últims 10 anys

Si ya saben como me pongo, ¿para que me invitan?

Aquest 2017 s’ha confirmat com la pitjor temporada de bolets dels últims 10 anys. Així ho ha confirmat l’investigador del Centre Tecnològicoetilic de Catalunya, Miquel Torrat, que assegura que a dos mesos per a finalitzar l’any:  _ha estat una temporada nefasta. I no només de bolets. També de pets, trompes, torraines, turques i carajes de tots tipus.

Els últims anys ja s’havia detectat una tendència a la baixa produïda per dos factors importants: _en primer lloc molts dels borratxos habituals de la comarca han anat estirant la pota, sigui per cirrosis o per altres complicacions de salut derivades de l’alcoholisme. I en segon lloc, la davallada del nombre d’immigrants provinents de la mare Rússia a la nostra comarca.

Segons Torrat, la caiguda en picat del número de mamats a la comarca també s’explica, en gran mesura, per l’increment de l’ús d’altres substàncies, com per exemple, el cànnabis: _la gent va justeta de pasta i cada cop surt més car agafar un bon bolet. En canvi, la marihuana te la pots plantar a casa i també serveix per a agafar un bon globus. La pela, és la pela, i contra això no s’hi pot lluitar. Almenys fins que arribi el dia en què la ciència trobi la manera de plantar ampolles de cervesa en una torreta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *