El Consell Comarcal permetrà disparar als “Caçadors de Bolets”

CAÇADOR
Els caçadors de bolets s’arrisquena endur-se una perdigonada

El consell comarcal del Berguedà permetrà disparar als pixapins que vinguin a buscar bolets als boscos del Berguedà. Per a poder-ho fer s’haurà de disposar d’un permís especial que es podrà sol·licitar a les oficines del Consell Comarcal, a més de l’habitual permís d’armes. “L’anomenem permís per a caçar caçadors de bolets” ha declarat el president del consell, Sergi Roca, al nostre mitjà.

Des de la conselleria d’Interior han qualificat de salvatjada la decisió, però Roca s’ha justificat explicant que “es tracta d’una mesura desesperada. Des de que es va començar a emetre el programa Caçadors de Bolets l’any 2004, no ha parat d’augmentar el nombre de pixapins als nostres boscos. Hem demanat diverses vegades a TV3 que el deixessin d’emetre, però han passat de nosaltres. L’any passat vam intentar el tema de fer pagar als que voguessin venir a collir bolets, per a veure si reduíem el volum de boletaires, però tampoc va funcionar.  La situació actual es completament insostenible i  hem arribat a un punt en que hi ha més boletaires que bolets als nostres boscos. L’Octubre passat vaig arribar a casa amb una cistella plena de rovellons i quan em vaig posar a fer-ne tria per a llençar els bolets podrits, vaig trobar una família de Castelldefels al fons de la cistella…”

Tot i que encara no s’ha expedit cap d’aquests permisos,  el presentador de caçadors de Bolets Òscar Dalmau, ha anunciat que abandona el programa després de que un pagès del municipi de Cercs, li disparés una perdigonada al cul aquest passat cap de setmana durant una sessió de rodatge. Dalmau ha posat una denuncia contra l’agressor i ha explicat que “després de disparar-me em va tirar un rapat de sal a la cara mentre m’increpava cridant-me: fora d’aquí, fantasma!”

El pagès que el va disparar s’ha defensat dient que “va ser un accident… Posi’s al meu lloc: si vostè passeja pel bosc i veu com surt d’entre la boira un tio de 30 anys vestit amb roba dels anys 50, no pensaria que es un fantasma? Vaig tacar els calçotets de marró i tot abans de pitjar el gallet!”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *