El consultori de Miquel Rodacantirs 2

RODACANTIRS-MILLONARI
Miquel Rodacantirs és el tio amb més pasta de la comarca.

Estimat Miquel, el meu nom és David i tinc un problema gros. Fa gairebé un més, vaig sol·licitar a la companyia que em presta els serveis de telèfon fixe i internet, un trasllat de la línia per canvi de domicili. La companyia, a la que a partir d’ara esmentaré amb el nom fictici de “Vomistar“. Ja fa més de 20 dies que espero el trasllat de la línia, però no arriba. Com a conseqüència, no tinc internet a casa. He reclamat diverses vegades al servei d’atenció al client de “Vomistar“, però cada vegada m’atén un operari diferent i no s’enteren absolutament de res. Estic desesperat. Que faig?

Estimat David:

El primer que has de saber, és que a “Vomistar” són uns grandíssims fills de puta. Els importes una puta merda i l’únic que volen de tu és que paguis religiosament les teves quotes. En segon lloc, has de saber que molts dels teleoperadors que t’atenen quan truques al servei d’atenció al client, tenen la mateixa formació en temes tecnològics que una eruga processionària. No és que no vulguin ajudar-te. No poden. No són capaços. Alguns necessiten ajuda per a fregar-se el cul sols. Estàs perdent el temps amb ells.

Tal com jo ho veig, tens tres opcions: La primera és la tècnica de l’orinal. Consisteix a assumir que la teva lluita contra aquest gegant de les telecomunicacions, és estèril. No pots guanyar. Per tant, deixa que se’t pixin a la boca, tingues paciència i un dia o altre ja et faran el trasllat de la línia.

La segona és la tècnica del canvi de companyia. Fàcil. Truca a qualsevol altra companyia i dóna’t d’alta amb ells. Almenys seran uns altres els que se’t pixin a la boca.

La tercera opció, és renunciar a internet. Llença el mòbil per la finestra, dóna’t de baixa de tot, vés-te’n a viure a una cova i quan passi gent a prop, llança’ls els teus propis excrements. Seràs més feliç, segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *