El gremi de cansaladers de Berga fa una crida a la desobediència alimentaria

DESOBEDIENCIA
Revolució alimentaria.

Des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va publicar l’informe que situa la carn processada (el pernil, bacó, botifarra, xistorra…) en la categoria de productes cancerígens al mateix nivell que l’amiant i el tabac, hi ha molta mala llet entre la població de la comarca. A ningú li fa ni puta gràcia la idea de canviar la llonganissa per bròquil, o substituir la botifarra per cogombre.

Aquest matí, el Gremi de Cansaladers de Berga ha fet públic un manifest en el qual envien un missatge clar i contundent a la població, fent una crida a la desobediència alimentaria. Ignasi Guitart, president del Clúster agroalimentari i membre del gremi de Cansaladers, ha explicat a Berguedà Online que: “L’OMS només explica el que li interessa. Jo no sé si vostès viuran més anys per menjar o no menjar carns processades. El que si que sé del cert és que sense pernil, llonganissa ni botifarra, la vida se’ls farà molt llarga. Però això els pocavergonyes de l’OMS no els hi diran…”

En el manifest, signat per tots els membres del Gremi de Cansaladers, es desautoritza totalment la veu de l’OMS en aquest afer i no li reconeixen cap validesa: “És evident que hi ha una ma negra darrera de tota aquesta maniobra. És la perversa indústria del Tofu i les hamburgueses vegetals la que parla per la boca de l’OMS.”

Finalment, el Gremi ha convocat a tots els Berguedans que hi vulguin donar suport a fer una acampada – protesta a la plaça de Sant Pere: “fins que l’OMS rectifiqui i es mengi les seves paraules amb patates, mongeta tendra o la verdura que més li vingui de gust”. Des de fa hores que la plaça va acollint un degoteig constant de ciutadans pro embotit i ja s’hi poden llegir pancartes amb lemes com: “Els únics xoriços cancerígens estan al congrés dels diputats” “Lluitem per la llibertat d’ingestió” o “No sin mi butifarra”.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *