El Patronat de La Patum aplicarà el 155 a la Bauma dels Encantats

La presidenta de la Bauma dels Encantats s’enfronta a una pena de 30 anys d’inhabilitació Patumaire.

Divendres al vespre, la Bauma dels Encantats va treure els seus gegants al carrer per a celebrar la proclamació de la República catalana. El Penina i la Gosolana van recórrer el carrer major amb música de la Patum, seguits per un nombrós grup de persones que celebraven d’aquesta manera la independència.

Però la decisió de la Bauma no ha agradat al Patronat de la Patum, que, en una reunió extraordinària, celebrada diumenge al vespre, ha decidit aplicar l’article 155 a l’entitat berguedana. El Patronat acusa la Bauma de traïció i sedició. La presidenta de l’entitat, Elisabet Casals, es podria enfrontar a una pena de 30 anys sense xafar la plaça per Corpus i al Penina i la Gosolana, se’ls podria retirar el carnet de Gegant i passarien a ser considerats “persones molt altes”.

Si l’aplicació del 155 tira endavant, un membre del Patronat assumiria les funcions de president de la Bauma. De moment no s’ha decidit qui serà l’encarregat de posar ordre a l’entitat lúdico-festiva, però fonts consultades per Berguedà Online, asseguren que podria ocupar aquest càrrec el cap de colla dels plens, que ja té experiència en casos de traïció i sedició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *