El patronat estudia incloure Godzilla a la Patum

GODZILLA-PATUM
Godzilla serà la nova comparsa de La Patum.

Aquest any, es commemorarà el 125è aniversari de quatre elements imprescindibles de la Patum tal com la coneixem: els cavallets, la guita xica, els nans nous i la música dels plens. I és que l’any 1890 va ser un any de canvis importants per a la festa Berguedana per antonomàsia.

Els canvis van arribar en una època en què la Patum, per diverses circumstàncies, s’havia anat estancant. Després de les crítiques de la ciutadania i de la premsa de l’època, l’any 1888 s’inicia un procés renovador que culmina el 1890 amb la introducció de diverses novetats, que continuarien fins a l’any 1892. Albert Rumbo, gerent del Patronat Municipal de la Patum, ha explicat a Berguedà Online que “des de llavors ha canviat ben poca cosa. Fixi’s que encara els hi diem Nans Nous, i ja tenen 125 anys. És per això que des del patronat hem decidit que és l’hora d’introduir alguna novetat”

En aquest sentit, el patronat estrenarà aquest corpus una nova comparsa formada per un sol element. Rumbo ha explicat que “es tracta del monstre japonès Godzilla. El seu salt es situarà en algun moment entre les masses i els nans nous, encara ho hem d’acabar de decidir. Amb aquesta incorporació matem dos ocells d’un tret. Per una banda, ens ajudarà a acostar la festa al públic asiàtic i per l’altre, en tractar-se d’un monstre que devora persones, ens ajudarà a descomprimir la plaça de cara als salts de plens…”

La mesura ha causat controvèrsia entre la població Berguedana, però la majoria opina que si el monstre devora algun dels fanàtics insuportables que es posen a fer rotllana com si la festa fos seva i ells fossin la llei, benvingut sigui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *