El tabaler podria abdicar abans de Patum

 

TABALER-ABDICA
El tabaler es planteja abdicar.

El tabaler de la Patum de Berga podria abdicar la setmana vinent. Un dels informants de Berguedà Online, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, assegura que “està molt afectat amb tot això del Rei… El tabal es una responsabilitat molt gran, i ell fa molts anys que el porta penjant de les espatlles. Està cansat, i creu que ha arribat el moment de passar el relleu.”

La comparsa del Tabal és formada per un únic membre, que a la vegada actua com a cap de colla. Està previst en els estatuts de la Patum, que en cas de renunciar al càrrec, ell mateix triarà el seu substitut, que lògicament també actuarà com a Tabaler i cap de colla. Però pel que sembla, l’actual tabaler té intenció de “convocar eleccions i que siguin els berguedans i berguedanes els que triïn el nou tabaler. Per això encara no s’ha atrevit a fer el pas… Algunes de les comparses fins i tot l’han amenaçat de mort…”

Segons hem pogut saber, alguns sectors de mentalitat més oberta dins de les comparses, donarien suport al Tabaler. Es el cas del Nan Úrsula, que fa uns mesos va confessar en una concorreguda roda de premsa que era un transsexual, i que s’ha posicionat de manera rotunda al costat del Tabaler: “m’agradaria molt que el nou tabaler fos negre i homosexual. Seria un exemple de modernitat.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *