El tren arribarà al Berguedà l’any vinent.

TREN-PINXO
El tren pinxo de Banyoles, es el mes bonic que hi ha

La comarca del Berguedà fa més de 30 anys que no té tren. El col·lectiu Via Lliure va reclamar l’any 2006 a la Generalitat el retorn del tren com a mitjà de transport sostenible. La proposta contemplava utilitzar les vies ja existents de l’antic Carrilet, que només s’haurien d’electrificar, però des del govern es va desestimar la proposta per falta de pressupost.

El col·lectiu no es va rendir, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà han seguit treballant de forma incansable durant aquests anys, per a trobar una solució viable. Finalment han arribat a un acord amb l’ajuntament de Banyoles, per a comprar el famós “tren pinxo”, que no necessita raïls perquè va amb rodes, i que a partir de 2015 serà “el tren pinxo del Berguedà”. Fins a 27 municipis han participat en la col·lecta per a la compra del tren pinxo, i tot i que es desconeix la xifra exacta pagada pel tren, fonts extraoficials apunten que estaríem parlant de més de 1000 milions d’Euros. Des de l’ajuntament de Banyoles no han volgut desvetllar la xifra, però l’alcalde Miquel Noguer ha declarat a la premsa local que “són bojos els Berguedans! Amb la morterada que m’han pagat, si m’ho haguessin demanat els hi haguera regalat el negre i el llac.”

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, explica que “el que s’ha pagat pel tren és el que menys importa. El que és realment important, és que s’ha acabat per a sempre això de ser una comarca de segona. Ara serem l’enveja de tot Catalunya, perquè tothom sap que el tren pinxo de Banyoles, és el més bonic que hi ha. Fet de llaunes, i cassoles, i barrets de capellà.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *