Els mossos faràn “pam pam” al culet dels boletaires incivics

 

BOLETAIRE-PAM
Un mosso colpeja el cul d’una boletaire de Mollet del Vallés després d’enxampar-la llençant una pila de 9V al Parc Natural del Cadí Moixeró.

La nostra comarca encapçala el rànquing de boletaires perduts al bosc aquest any 2018, amb un total de 23 fins al dia d’avui. Tot i això, des del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, s’ha decidit no aplicar cap regulació mitjançant el “carnet de boletaire”, motiu pel qual els boscos de la comarca tornaran a estar plens de pixapins, escumpixaverdisses i urbanites neo-hippies intentant omplir de bolets les seves cistelles, galledes i bosses de plàstic.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha explicat que: “Els bombers estan fins a la punta de la fava d’anar a buscar carallots al bosc i descobrir que a més de tenir el mateix sentit de l’orientació que uns calçotets cagats centrifugant-se a 1000 revolucions dins d’una rentadora, són uns marrans. Normalment els troben seguint el rastre de llaunes de coca-cola, bosses de plàstic i paper d’alumini que deixen”

És per això que els Bombers, en col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra han desenvolupat un pla d’emergència de cara a la temporada alta de bolets per a intentar evitar aquesta tendència a l’alça.

El cap dels mossos d’Esquadra de Berga ha explicat que a partir d’ara s’aplicarà una política de tolerància zero amb els boletaires incívics: “Els bombers els continuaran rescatant si es perden, però a partir d’ara nosaltres els farem pam pam al culet si trobem evidència de què han deixat deixalles al bosc.”

Els cops al cul es realitzaran amb la mà oberta i tindran diferents intensitats segons el tipus de deixalla trobada. Seran molt fortes per al plàstic, llaunes de refrescs i el paper d’alumini, que tarden molts anys a degradar-se, fortes per al paper i el cartó, i moderades per a les restes comestibles com ara peces de fruita o trossos d’entrepà. La matèria fecal, queda exempta de cops al cul i de moment només s’aplicarà una advertència verbal, ja que segons ha explicat Cuenca: “Caga el rei, caga el papa, i sense cagar ningú s’escapa…”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *