Els Països Berguedans tindran la seva pròpia criptomoneda


L’Alcaldessa de Berga i la bandera dels Països Berguedans.

El punt mort en què es troba el procés d’independència de Catalunya, ha reactivat el projecte de declarar unilateralment la independència dels Països Berguedans. Tot nou país necessita una moneda i les criptomonedes, com el popular bitcoin, estan de moda. És per això, que el Consell Comarcal del Berguedà ja té a punt la criptomoneda oficial dels Països Berguedans. Es tracta de la “viruta“, que se suma a les més de 1400 monedes virtuals que ja existeixen a tot el món.

L’Alcaldessa de Berga, Montse Venturós i el president del Consell Comarcal, David Font, han presentat la nova moneda en una roda de premsa conjunta. L’Alcaldessa ha explicat les particularitats d’aquesta moneda: _El sector de la moneda virtual està vivint un autèntic boom, però qualsevol dia pot fotre un pet com una gla. Això fa que sigui un sector volàtil i que les criptomonedes tinguin un valor molt volàtil. Mirin el bitcoin, que sembla una muntanya russa. Fa res que un bitcoin valia un milió de dòlars i avui val uns 11.500 euros. Volem que la moneda dels nous Països Berguedans sigui un valor segur, per això, el valor de la “viruta” no es mesurarà en dòlars ni en euros, sinó en salts de plens.

Una viruta, tindrà un valor inicial de 3 salts de plens, motiu pel qual es preveu que hi haurà autentiques hòsties com pans per a tenir-ne.


Autor: Redaccio

Comparteix aquest post amb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *