Experts opinen que al Berguedà estem fent “running” per sobre de les nostres possibilitats

 

RUNNER
Un runner gaudint de la victòria.

Estem fent “running” per sobre de les nostres possibilitats? Aquesta és la pregunta a la qual ha intentat respondre el prestigiós sociòleg de La Nou, Bernat Illes.

Durant quinze dies ha passejat per diferents zones de muntanya de la nostra comarca per a veure quina és l’afluència de corredors i el resultat ha estat colpidor. El doctor Illes ho ha explicat així: “Entre runners i boletaires, hi ha més gent que bolets al bosc.”

Illes, que ha intentat respondre la pregunta en la seva vessant més social, opina que: “això que hi hagi tanta gent que corre és una moda. Com deixar-se bigoti o portar els pantalons a l’alçada dels genolls i els calçotets a tocar de les aixelles. Tot i això, té els seus avantatges. Abans si et venia caca al bosc i no tenies paper, t’havies de fregar el cul amb herba o pedres rodones. Ara només has d’esperar que passi un corredor i demanar-li un clínex…”

La situació és per a preocupar-se. Segons el doctor Illa, si el nombre de persones que cada any s’apunten al carro de fer curses de muntanya es continua incrementant al ritme actual, a finals del 2016 tres quartes parts de la població de la comarca practicaran aquest esport: “llavors fer curses de muntanya deixarà de ser guay i es tornarà a posar de moda anar a menjar tapes de callos i beure birra.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *