Gats i gossos de la comarca es manifesten per un Sant Joan sense petards

GOSSETS
Alguns dels animalons que han assistit a la concentració.

Centenars de gossos i gats de la comarca s’han manifestat pacíficament aquest matí a la plaça de Sant Pere, demanant una revetlla sense petards.

El portaveu dels animals, un pastor belga anomenat Lucky, ha explicat a Berguedà Online que gossos i gats ho passen molt malament amb el soroll dels petards. Sobretot, ha destacat el gos, amb els anomenats “trons”, que causen un gran estrèpit en esclatar. En Lucky destaca que aquest ja es un any especialment dur per als animalons de la ciutat de Berga, ja que hi haurà dues Patums i demana als seus veïns humans una mica d’empatia.

Segons ha explicat en Lucky, no es tracta de passar una revetlla sense pirotècnia, sinó d’utilitzar alternatives menys sorolloses per a què humans i animalons puguin gaudir de la revetlla. En paraules textuals del gos: _Woof! Woof! Guau!_

La concentració ha durat prop d’hora i mitja i s’ha desenvolupat sense incidents. Els animalons s’han limitat a passar l’estona posant careta de pena per a convèncer als vianants que transitaven que no tiressin petards. L’equip de govern en ple ha aplaudit l’actitud cívica de les bestioles i la mateixa alcaldessa Venturós ha baixat a rascar-los la panxa un per un i ha anunciat que tan sols utilitzarà cebetes i bengales aquesta nit de revetlla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *