Ja es possible crear una empresa en 48 hores al Berguedà

 

BUROCRACIA
Una senyora omple els formularis per a muntar una empresa.

Els emprenedors berguedans estan d’enhorabona. Des de fa uns dies disposen d’un nou servei: el Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE). Es tracta d’una oficina d’es d’on es poden portar a terme els tràmits per a la creació d’una empresa en tan sols dos dies.

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha explicat que “ens va venir la idea mentre miràvem la pel·lícula de dibuixos animats d’Asterix i les 12 proves. Concretament el tros de la casa dels bojos, on han d’intentar aconseguir l’imprès A38 sense tornar-se completament tarumbes. Posa la pell de gallina per el realisme extrem amb que tracten el tema…”

I es que la burocràcia no es per a prendre-se-la a broma. Són molts els emprenedors que no aconsegueixen superar els 40 dies que de mitjana dura el procés de creació d’una empresa. Ara per ara, la burocràcia es la tercera causa més freqüent de suïcidi a Catalunya.

Sergi Roca, president de l’Agència de Desenvolupament i també del Consell Comarcal del Berguedà, ha explicat que “fins al moment ja són 10 les empreses que s’han creat en 48 hores gracies a la PAE. Per a aconseguir-ho hem construït una replica de la sala de l’esperit del temps, com la que feia servir en Son Goku per a entrenar-se. De manera que per a l’emprenedor passen 40 dies, però quan surt a l’exterior només n’han passat dos. També es cert que en 48 hores més ja estaven les 10 empreses tancades, però això ja són figues d’un altre paner…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *