La Baells acumula aigua per sobre de les seves possibilitats.

 

LA-BAELLS
El pantà de La Baells, més ple que el bar del congrés dels diputats abans del debat de política general.

El pantà de la Baells es troba al 91,4% de la seva capacitat. Un registre bastant superior al d’ara fa un any i que fa que l’embassament estigui pràcticament ple. El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, ha denunciat aquest matí públicament que “alguns pantans de les conques internes, estan acumulant aigua per sobre de les seves possibilitats. I això amics meus, tots sabem que significa: Aigua per avui i set per a demà. És que no hem après res de la crisi del totxo?”

Segons Agustí, pantans com el de la Baells o el de Susqueda que està a un 95%, estan acumulant aigua en excés, en detriment d’altres pantans com el de Riudecanyes, que segons ha explicat “estan quedant ressecs. Riudecanyes està només al 21%. Des de l’Agencia Catalana de l’Aigua exigim als pantans que estan per sobre del 90% de la seva capacitat que deixin ja d’acumular aigua d’una punyetera vegada. Si quan eren petitons els haguessin ensenyat a tota aquesta colla de pantanots abusananos, que la pluja s’ha de compartir, ara no ens trobaríem amb aquest problema.”

L’Alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat a Berguedà Online que “aquest tio està com un llum d’oli. Ja em diràs tu quina culpa té el pobre pantà de La Baells que aquí no pari de ploure. La culpa de tot la té el maleït ‘núvol Berga’ que afecta a tota la zona central del Berguedà. Per part nostra se’l poden emportar i que se’l fotin Riudecanyes endins o allà on els càpiga. Em sembla que parlo en nom de tota la comarca quan dic que aquest estiu n’hem quedat ben farts d’aigua.”

Josep Lara, que ben aviat serà el president del Consell Comarcal del Berguedà, en assabentar-se de les declaracions d’uns i altres, ha comunicat que “el Núvol Berga no es toca, que jo ja se com van aquestes coses. Ara molt queixar-se que ens ha fotut l’estiu enlaire i que aquí sempre plou. Però a la que hi comencés a haver una mica de sequera, la culpa seria nostra per haver venut el núvol. Ja sabeu que diuen: Més val pantà ple a rebentar, que sequera del cagar!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *