Bagà canvia la festa de l’arròs per la festa del pa sec

MENDIGO
Aquest serà el nou aspecte de les parades de la fira

L’ajuntament de Bagà, ha emès un comunicat en què informa de la reducció de la partida pressupostaria per a festes i espectacles. Concretament, el pressupost per al 2019 serà de 723 euros amb 25 cèntims.

El regidor de cultura ha explicat que es tracta d’una mesura extrema, però necessaria: _de ben segur que serà molt impopular, però la ciutadania ha d’entendre que a l’alt Berguedà encara cueja la crisi. Així i tot, ens hem organitzat de tal manera que no s’hagi de suspendre cap dels actes habituals.
El consistori ha aguditzat l’enginy per a aconseguir celebrar les Festes de la Baronia de Pinós i el mercat medieval sense que es noti massa el canvi: _ja fa dies que hem deixat de recollir les escombraries orgàniques de manera que la podridura i les rates proliferaran, donant així un aspecte més medieval a la ciutat, sense necessitat de fer gasto en “banderoles” i altre attrezzo que solíem utilitzar. Quan arribi el moment, també tallarem la llum i l’aigua a tot el municipi per a fer-ho més autèntic.

Des de l’Ajuntament, han promès mantenir totes les festivitats: _Amb el nou pressupost hi haurà petits retocs, és clar, però ho farem tot. La clàssica representació “El rescat de les cent donzelles” passarà a ser “El rescat de les tres donzelles”, la festa major passarà a ser la diada austera i per últim, la festa de l’Arròs, passarà a ser la Festa del pa sec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *