La crisis del betum amenaça l’arribada dels reis a Berga

REI-NEGRE
Aqui podem veure els resultats ultra realistes de l’us del betum com a maquillatje.

Berga es podria quedar aquest any sense la visita dels reis mags. El motiu, és l’alt preu del betum que s’utilitza per a pintar la cara del rei “negre” i els seus patges, que en els últims mesos s’ha encarit molt degut a la crisis. L’ajuntament assegura que tal i com està el pati, no pot assumir aquest sobrecost per a la cavalcada.

L’alcalde de Berga Juli Gendrau ha explicat aquest matí en declaracions exclusives a Berguedà Online que un gabinet de crisis està buscant alternatives per a solucionar el problema: “Una de les possibilitats que estem estudiant, es que vinguin només els reis blanc i ros.”

La noticia ha caigut com una llosa entre la societat Berguedana, i son moltes les veus que s’han alçat en contra d’aquesta proposta titllant a l’ajuntament de racista.

L’alcalde s’ha afanyat a desmentir la teoria del racisme i s’ha justificat: “La mesura no te res a veure amb el racisme. Es tracta d’un tema pràctic. La historia explica de forma clara com el rei blanc portava or, el ros encens i el negre mirra. Però, que collons es la mirra? No ho sap ningú! Siguem realistes: la mirra ha de ser per força una puta merda.”

La solució podria arribar de mans de Mobutu Moragues, un veí de Berga amb arrels Senegaleses que s’ha posat a disposició del consistori per a exercir el paper de rei Baltasar si l’ajuntament ho creu convenient. Però l’alcalde Gendrau ja ha confirmat que sota cap concepte s’utilitzarà una persona que sigui negre de veritat: “Estem bojos o que? Durant dècades ens hem esforçat per a ser uns cutres, pintant cuidadosament les cares dels voluntaris amb betum d’enllustrar sabates i purpurina, fins a que semblen més extraterrestres que africans. Deixar que un autèntic negre fes de rei negre seria molt fàcil, però estaríem traint la verdadera essència casposa del nostre poble. A més la paraula betum, sona gairebé igual que Patum.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *