La fira de maig de Berga en perill

MOSCA
Fotografia del monstruós insecte presa al poble d’Olvan.

A menys de 24 hores de l’inici del certamen multisectorial més important de la comarca, els mossos d’esquadra han fet arribar la recomanació de suspendre l’acte a l’Ajuntament de Berga.

El motiu d’aquesta recomanació es que durant aquest matí, s’ha pogut veure sobrevolant el passeig de la industria de Berga, la mosca de 1000 kg. que porta setmanes terroritzant la població d’Olvan. El biòleg berguedà Francesc Gínjol ha presentat un informe als mossos d’esquadra en el que desaconsella la celebració de l’esdeveniment. Gínjol ha explicat que “A mi no m’ha agradat mai donar males noticies, però porto estudiant aquesta gegantina mosca des de que va aparèixer per primer cop a Olvan, i tot indica que li queda molt poc temps de vida. Podria morir en qualsevol moment, i si ho fes mentre sobrevola l’espai que acull la fira, el resultat podria ser catastròfic…”

La fira de maig, amb un pressupost de 27.000 euros, té previst acollir 148 expositors d’arreu de la comarca, i la organització ha comunicat que espera rebre uns 20.000 visitants. Es per això que Gínjol creu que “seria una irresponsabilitat enorme seguir endavant amb un esdeveniment d’aquestes característiques. L’olor corporal que desprenen tantes persones juntes, sens dubte atraurà l’ insecte, i el que es pitjor, accelerarà el seu metabolisme multiplicant així les possibilitats de que mori mentre sobrevola la zona. Si el cadàver de la mosca cau sobre el passeig de la industria durant el transcurs de la fira, les víctimes es podrien contar per milers…”

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha decidit que tot i els riscos la fira continuarà endavant: “seria un drama haver de cancel·lar la fira. La inversió que s’ha fet es molt important, i no ens podem permetre el luxe de suspendre-la. Hem posat en marxa un pla d’emergència per a evitar que la mosca s’acosti al recinte firal. Durant tota la nit, sis hidroavions escamparan merda per tota la serra de noet, amb l’esperança de cridar l’atenció de la mosca.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *