La flama del Canigó arribarà a Berga a base de flatulències

FLATULENCIES
Joel Veixina, practicant l’encesa de la foguera.

Aquest 2015, la tradició d’encendre les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó per simbolitzar la unió dels Països Catalans, celebra el seu 50 aniversari.

És per això que els membres de l’Associació berguedana d’Amics de la Flama del Canigó, s’han proposat portar la flama des del cim de la muntanya fins a la capital de la comarca, mantenint el foc durant tot el trajecte amb l’única ajuda del gas dels seus pets. El president de l’associació, Joel Veixina, ha explicat a Berguedà Online que: “És un repte important, però l’encarem amb molta il·lusió. Els membres de l’expedició, des de dilluns de corpus que ens alimentem exclusivament a base de mongetes.”

A hores d’ara, els amics de la flama ja tenen emmagatzemats a la seva seu social, més de 2000 globus que contenen les flatulències dels seus membres llestes per a viatjar fins a la muntanya. Segons ha explicat Veixina: “La producció de gas ha estat un èxit rotund. Tant, que amb el que hem envasat durant aquests dies, podríem fer el viatge dues vegades. I això que se n’ha perdut molt, perquè tots els pets que ens hem tirat mentre dormíem, no els ha envasat ningú. I no han estat pocs. A la meva dona l’han hagut d’ingressar dues vegades a l’hospital intoxicada pel meu gas.”

El mateix Joel Veixina serà l’encarregat d’encendre la foguera que es farà demà a la nit a la font del ros, amb un mega-pet que fa 3 dies que s’aguanta amb l’ajuda d’un tap de cava Freixenet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *