La Lliga Vampírica demana la suspensió de la fira de l’Allioli de Codony de la Pobla


L’allioli ha estat motiu de conflicte des de la seva creació. A favor, o en contra?

Tot i ser un producte força desconegut més enllà de les fronteres de la comarca, a l’hivern, els berguedans tenim per costum posar-nos fins d’allioli de codony. Des de fa anys, la Pobla de Lillet celebra un cap de setmana temàtic al voltant d’aquest producte tan nostrat a principis de desembre.

Enguany però, aquesta fira perilla. L’ajuntament ha topat amb l’oposició frontal de la Lliga Vampírica, que s’ha mostrat radicalment en contra de la celebració de la fira. El seu líder, Jep Nosferatu, assegura que es tracta d’un esdeveniment excloent, que no té en compte les diferents sensibilitats dels vilatans: _N’estem fins als nassos. Durant els dos dies que dura la fira, els vampirs no podem ni sortir al carrer. Tot fot una tufa d’all que no hi ha qui ho aguanti. Tota la vida s’ha dit que l’all al matí és or, a la tarda plata i a la nit mata. El refranyer no exagera. A la nit és quan sortim nosaltres sortim…

Des de la Lliga Vampírica, s’ha presentat una instància a l’ajuntament proposant una solució acordada. Es demana que els actes de l’allioli se celebrin en recintes tancats i que paral·lelament, al carrer se celebri també la fira de la sang envasada, tot en pro d’una millor convivència entre vampirs i consumidors d’allioli.


Autor: Redaccio

Comparteix aquest post amb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *