La Mare de Déu de Queralt podría ser Portuguesa

FELIPO-QUERALT
Ramon Felipó, el descobridor del passaport.

L’historiador i bibliògraf Ramon Felipó, expert en tot el referent al Santuari de Queralt, ha tornat a fer un descobriment important. Fa uns dies va descobrir un document que dóna al Santuari el titol de ‘reial’, cosa que segons va explicar ell mateix: “És molt important, perque si es tracta d’un Santuari ‘reial’ vol dir que no és ‘imaginiari’!”.

Ara, Felipó ha trobat un document que sembla el passaport de la Mare de Déu. Segons aquest document, la Verge és originaria de Lisboa, fet que segons Felipó explicaría “la misteriosa ombra que se li extén per tot el llavi superior, i que sempre haviem pensat que era deguda a les humitats. Pero si s’acaba confirmant l’origen Portugués de la Verge, no descartem que és tracti d’un bigoti discret…”

Caldra aclarir del tot si el document es autentic, ja que suposa canvis importants de cara als treballs de restauració que s’hi han de fer de cara al centenari de la coronació, que es celebrarà l’any vinent: “fins que no aclarim el tema del passaport, no quedarà clar del tot si li hem de posar una capa de barnís o fer-li el bigoti amb cera.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *