“La Merda” va ser un municipi del Berguedà

LA-MERDA
Va ser la merda un municipi del Berguedà?

Tots hem fet servir en una ocasió o l’altra l’expressió “ves a la merda”. Però, que significa exactament aquesta expressió? A on enviem algú quan l’engeguem a la merda? Aquestes són les preguntes que intenta respondre l’investigador de Viladomiu nou Arnau Cullera, i sembla que per fi ha trobat la resposta.

“Sempre ens hem imaginat la frase en un sentit metafòric. El “ves a la merda” com una forma d’engegar a pastar fang algú, però estàvem equivocats. En la nostra investigació, hem descobert restes arqueològiques que indiquen que “La Merda” va ser una petita vila que va existir al Berguedà en el període comprés entre els segles IV i VI després de crist, i geogràficament, es trobava en algun lloc entre Puig-reig, Gironella i Casserres. Probablement a la zona que avui dia es coneix com el Guixaró.”

Cullera ha explicat que aquesta petita vila havia passat desapercebuda durant tots aquests anys “perquè no n’havien quedat registres. Pel que hem pogut descobrir en algun moment del segle VI, el Llobregat va experimentar una crescuda molt bèstia, que es va emportar tota la vila a la merda, mai millor dit…”

Les declaracions de Cullera han encès molt els ànims entre els habitants del Guixaró que aquest matí han fet públic un comunicat consensuat per tots els veïns, on conclouen que “Si la merda va existir segur que era a Viladomiu nou, i no al Guixaró, perquè aquest individu és un merdós. Li demanem si us plau, que ens deixi en pau i se’n vagi a la merda”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *