La millor temporada de bolets dels últims 20 anys al Berguedà.

 

BORRATXOS
Dos caçadors de bolets gaudeixen del seu èxit.

Aquest 2018 s’ha confirmat com la millor temporada de bolets dels últims 20 anys. Així ho ha confirmat l’investigador del Centre Tecnològicoetilic de Catalunya Miquel Torrat, que assegura que a tres mesos per a finalitzar l’any: “ja ha estat una temporada espectacular. I no només de bolets. També de pets, trompes, torraines, turques i carajes de tots tipus.”

Els últims anys s’havia detectat una tendència a la baixa produïda per diversos factors: “en primer lloc molts dels borratxos habituals de la comarca han anat estirant la pota, sigui per cirrosis, sigui per altres complicacions de salut derivades de l’alcoholisme. I en segon lloc, la davallada del nombre d’immigrants provinents de la mare pàtria Rússia a la nostra comarca.”

Segons Torrat, la recuperació etílica de la comarca s’explica: “en gran mesura per la crisi econòmica. Cada vegada són més els parats de llarga duració que decideixen donar-se a la beguda per a evadir-se d’una realitat que els ofega. Perquè siguem realistes, l’alcohol no soluciona els problemes, però que collons, la llet tampoc! Ara si em disculpa, vaig a fer un carajillo de rom”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *