La pàgina de Facebook “Berguedà Noticies” canviarà el nom per “Berguedà plagis”

Bones intencions + poca vista = Mal resultat

Des de fa alguns mesos, existeix una pàgina de Facebook anomenada BN Berguedà_Noticies, que s’autodenomina com a “Nou portal de notícies del Berguedà”.

La metodologia de la pàgina és senzilla. En comptes de contingut propi, publiquen enllaços d’altres fonts, com el portal “Aquí Berguedà”, el diari digital “Nacióberguedà” o “Regió 7”, que en els seus formats digitals viuen de les visites que obtinguin. També copien i enganxen el text de la part més important del cos de la notícia enllaçada, de manera que al lector ja no li cal entrar a l’enllaç per a informar-se, perjudicant d’aquesta manera les fonts originals, que perden visites.

És per aquest motiu, que els impulsors de la pàgina, s’estan plantejant canviar-li el nom per BP Berguedà_Plagis, que s’adapta molt més a la realitat de l’activitat que porten a terme.

L’especialista en Xarxes Socials i Social Media Joan Miquel Tuit, ha explicat a Berguedà Online quines poden ser les motivacions dels creadors del portal: _Probablement hi hagi bona voluntat darrere del projecte. Segurament creuen que estan fent una feina de difusió dels mitjans locals, però del que no s’adonen és de què els estan donant pel cul a base de bones intencions i poca vista. La meva recomanació és que mantinguin el nom de “BN Berguedà_Noticies“, continuïn fent difusió, però deixin de “destripar” el contingut a la seva pàgina. El format actual és un despropòsit total. És com si una pàgina de crítiques de cinema, t’expliques el desenllaç de les pel·lícules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *