La Patum es democratitza i deixarà de passar de pares a fills

PATUM
La Patum elimina el dret de successió per a convertir-se en una festa oberta a tothom.

Des de dissabte passat tenim Patum fins i tot a la sopa. La cruenta batalla mediàtica desencadenada per la decisió dels geganters d’utilitzar una cançó de Bruce Springsteen, ha desenterrat velles ferides i ha posat de manifest el ressentiment de bona part de la població berguedana amb l’actual funcionament de la festa.

Per aquest motiu, el Patronat, que ha sabut veure de seguida quin era el problema de fons, es va reunir d’urgència ahir al vespre i conscients de l’enorme responsabilitat que reposa sobre les seves espatlles, han decidit actualitzar els estatuts i protocols de les comparses, democratitzant-les i eliminant de soca-rel el dret de successió per línia sanguínia, amb l’objectiu d’adaptar la festa al segle XXI.

L’alcaldessa Montse Venturós, com a presidenta del Patronat ha estat l’encarregada de transmetre la decisió al poble: _Ha estat tot molt fàcil. No ens havíem atrevit a plantejar-ho perquè pensàvem que alguns caps de colla s’aferrarien a les seves cadires i no les voldrien posar en risc de cap de les maneres, però afortunadament el sentit comú i la bona voluntat han triomfat per sobre dels egos i els interessos personals._

Des d’avui mateix, qualsevol ciutadà de Berga que vulgui formar part d’una comparsa ho podrà sol·licitar entrant una instancia a l’ajuntament. El patronat s’encarregarà de formar els aspirants durant l’any i tant els caps de colla com la resta de membres de plantilla de les comparses es renovaran de forma anual i per sorteig, fent de La Patum una festa més popular i participativa.

El poble de Berga ho ha celebrat de forma unànime, el Núvol Berga ha fet ploure flors i violes i el regidor de promoció econòmica Francesc Ribera ha començat de forma inexplicable a cagar bitllets de 500 euros solucionant per sorpresa els greus problemes econòmics de la ciutat. Visca Berga i visca La Patum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *