La verge de Queralt presidirà la junta de seguretat de la Patum del Centenari

VERGE-PATUM
La verge de Queralt serà la responsable de seguretat durant la Patum del Centenari. Que Déu ens agafi confessats.

La Mare de Déu de Queralt presidirà la junta de seguretat de la Patum extraordinària que se celebrarà aquest cap de setmana. Així ho ha comunicat la regidora de Patum, Mònica Garcia, aquest matí en una roda de premsa en què ha explicat qui formarà aquesta junta, que serà l’encarregada de decidir, entre altres coses, si cal tancar en algun moment els accessos a la plaça de Sant Pere.

A petició de la Comissió del Centenari, la Mare de Déu de Queralt en serà la presidenta i tindrà l’última paraula en cas d’empat en les votacions. Un fet extraordinari que ha acabat provocant l’expulsió de l’alcaldessa Montse Venturós i de la regidora Mònica Garcia d’aquesta junta, ja que, segons ha pogut saber Berguedà Online, tant l’alcaldessa com la regidora coincidien a senyalar que no els semblava prudent que una responsabilitat com aquesta s’adjudiqués a un “ninot de fusta”. La resta d’integrants de la junta, iracunds, han muntat en colera i les han expulsat ruixant-les amb aigua beneïda, deixant clar que no hi havia lloc per la blasfèmia a la junta de seguretat.

La regidora Garcia ha explicat que les deixaran tornar si es disculpen públicament per haver anomenat “ninot de fusta” a la Mare de Déu: _Diuen que és una falta de respecte. Nosaltres hem accedit a anomenar-la “talla de fusta barroca del Segle XVII” en comptes de “ninot de fusta”, però es veu que els continua semblant ofensiu…_

A última hora del matí també s’ha expulsat de la junta al cap dels Mossos d’esquadra, que segons sembla no està batejat i a la cap de la Policia local, a qui sembla que se li ha escapat un “mecagumdeu” durant la reunió. Mossèn Barniol ha informat aquest mitjà que, finalment, la junta de seguretat estarà formada per la Mare de Déu de Queralt, ell mateix i la Santíssima Trinitat: Pare, fill i esperit sant.

Amén.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *