L’ajuntament de Berga posa una “multa de Schrodinger” als anarquistes

multa-schrodinger
Tot i la cara de mort de fàstic que fa, el gat d’Schrodinger és viu.

Els anarquistes de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, van denunciar a principis de setmana que havien rebut una notificació de l’Ajuntament de Berga on se’ls imposa una multa de 750 euros per haver instal·lat una placa a l’antic Carrer Mossèn Huch, rebatejant-lo com a Carrer Marcel·lí Massana. Des de l’ajuntament de Berga, es va negar rapidament que s’hagi posat cap multa als membres d’aquest Ateneu Anarquista. L’Alcaldessa assegura que aquest procediment està en fase d’instrucció i que fins que no es realitzi una proposta de resolució a alcaldia, no es decidirà si s’interposa o no la multa.

Tot plegat ha desembocat en una polèmica a les xarxes socials, com és habitual a la nostra ciutat, on uns acusen l’ajuntament de ser uns xitxarel·los i els altres acusen els anarquistes de ser uns poca-soltes. Les discrepàncies més fortes giren al voltant de si existeix o no realment la multa. Tot i que els anarquistes han presentat el document amb el procediment sancionador, que han publicat diversos mitjans, alguns dels tertulians insisteixen a defensar que no es tracta de cap multa.

Des de Berguedà Online, en el nostre afany de servei públic, hem volgut arribar al fons de la qüestió. Hem consultat amb diversos buròcrates, però finalment ha estat la ciència qui ens ha donat la resposta. Segons el reconegut doctor en física quàntica Dionís Electró, les dues parts tenen raó: _es tracta d’una paradoxa com la del gat de Schrodinger, però canviant el gat per una multa. Resumint per a no fer-me pesat, en la paradoxa de Shcrodinger hi ha un gat dins d’una caixa, que pot estar viu o mort. Fins que no obrim la caixa, el gat està viu i està mort a la vegada. El mateix passa amb la multa. Fins que no hi hagi resolució, hi ha multa i no hi ha multa…_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *