L’ajuntament i els Plens arriben a una solució de consens en el tema del cartell polèmic

CARTELL-PLENSL’ajuntament de Berga i la comparsa dels plens, han arribat a una solució de consens en el tema del polèmic cartell que alguns membres de la comparsa dels plens de la Patum i gent del seu entorn interpretava que els comparava amb els nazis.

El cartell, titulat “Diàleg”, mostrava una dona d’esquena, amb la camisa dels vestidors de plens, en una cruïlla d’un carrer de Berlín, mirant cap a l’edifici DetlevRohwedder, una de les joies de l’arquitectura nazi.

Després de reunir-se amb alguns membres de la comparsa, i per a no afegir més llenya al foc, l’Ajuntament ha decidit que no retirarà el cartell, però ha accedit a modificar l’obra, a proposta de la comparsa. S’hi ha posat una enganxina d’en Doraemon que tapa la dona vestida amb la camisa dels vestidors. A més, de l’entranyable gat còsmic surt un globus de còmic, mitjançant el qual dirigeix unes paraules als Berguedans, deixant clar que la comparsa dels plens mola. Finalment, etziba un contundent Yorgos Caracul”, en clara referència al l’il·lustrador Berguedà Yorgos Konstantinou, que va publicar un article d’opinió defensant l’obra original.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *