L’autora de l'”Ecce homo” restaurarà les pintures murals de Queralt

ECCE-HOMO-ANTES
Aquí podem veure l’Ecce Homo abans i després de la restauració de Cecilia Giménez

Aquestes pintures, obra del pintor berguedà Pere Puig, daten del 1814 i el pas del temps les ha deixat  en mal estat. La idea inicial era fer una inversió d’uns 20.000 euros per a treure la capa de vernís i recuperar les pintures de fons, però el mossèn Ramon Barniol ha rectificat, segons les seves pròpies paraules perquè “amb la que està caient, seria una indecència gastar tants diners per a restaurar les pintures. Per això hem decidit buscar una alternativa més econòmica.”

La restauració dels murals serà gratuïta gracies a la bona fe de Cecilia Giménez, que va saltar a la fama després de “restaurar” l’Ecce Homo de Borja, i que s’ha ofert per a realitzar el treball. Segons ha explicat mossèn Barniol, la senyora Giménez gaudirà “de total llibertat creativa a l’hora de restaurar els murals, ja que seria un pecat capital intentar engabiar la creativitat d’una artista tant impressionant…”
La artista ha comentat algunes de les idees que té per a la restauració. “Primer hi passarem per a sobre un parrac amb lleixiu, per a treure la ronya acumulada i desinfectar. Si això no esborrona prou les cares de les figures, passarem a utilitzar tècniques més agressives, com per exemple el salfumant” També comenta que quan acabi amb els murals li agradaria restaurar la figura de la Mare de Deu de Queralt “per a donar-li un aire més modern. estava pensant en uns bigotis de gat pintats amb plastidecor. Li podrien quedar com anell al dit.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *