Els espinacs del Berguedà, els mes nutritius.

POPEYE
Al mariner Popeye no li agraden els espinacs.

Recents estudis científics sobre els espinacs, han revelat que la varietat més nutritiva d’aquesta verdura, es la que es cultiva al Berguedà. El biòleg berguedà Francesc Gínjol, ha arribat a aquesta conclusió després de mesos analitzant diferents varietats d’espinacs d’arreu del món. “Ha estat una investigació apassionant. Des de petit que sempre he tingut una fixació amb els espinacs, perquè era molt fan d’en Popeye. Així que quan vaig acabar els meus estudis de biologia, vaig viatjar fins a Estats Units per a parlar amb el mateix Popeye, i descobrir com el consum d’espinacs havia pogut provocar que se li desenvolupessin els músculs dels braços d’aquella forma tant exagerada”.

Però quan el biòleg va arribar a l’altra banda del món, es va trobar amb quelcom que no esperava. “Resulta que a en Popeye no li agraden els espinacs. Fingia menjar-los durant els rodatges, però els escopia en una galleda després. Ell mateix em va explicar que els seus robustos braços eren fruit d’anys i anys d’onanisme descontrolat. Em vaig endur una gran decepció…”

Tot i la decepció, Gínjol no es va rendir, i va continuar estudiant les propietats d’aquesta impopular verdura, concloent finalment que “si bé es cert que de totes les varietats d’espinacs del món, la mes nutritiva es la que es cultiva a la nostra comarca, també ho es que continuen sent una merda que no agrada a ningú… D’altra banda, estic feliç com un Gínjol d’haver acabat la investigació.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *