Baixa l’atur, però creix la precarietat laboral a la comarca

ESCLAUS-ETT
Augmenta l’índex d’esclavatge consentit a la comarca.

La destrucció de llocs de treball provocada per la crisi econòmica, ha castigat molt fort la nostra comarca. Són molts els Berguedans que necessiten treballar sigui com sigui, i alguns empresaris semblen haver pres bona nota d’aquesta necessitat. Segons les fonts de Berguedà Online, algunes empreses s’estarien aprofitant de l’actual situació per a negar drets fonamentals als treballadors.

Jaume Conforme, un veí de Gironella de 45 anys i pare de sis criatures ens explica el seu cas: _Des del 2011 que no treballava, i em van trucar d’una ETT per a oferir-me feina en una fàbrica com a operari. D’entrada ja em van dir que estava obligat a portar botes de seguretat, però que me les havia de comprar jo, tot i que per llei, és obligació de l’empresa. També em van advertir que cada vegada que fes un descans per a esmorzar o anar al lavabo abans de finalitzar la meva jornada de vuit hores, un franctirador pagat per l’empresa mataria un dels meus fills.

Conforme, va acceptar aquestes condicions draconianes per necessitat, però es va oblidar de llegir la lletra petita del contracte: _Resulta que perquè jo pugui treballar, l’empresa ha hagut de comprar una “carretilla” elevadora. Total, que m’ho restaran del sou. Si no ho he calculat malament, entre les botes i la “carretilla” li dec a l’empresa uns 42500 euros. Estaré treballant gratis per a pagar-ho fins al 2040…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *