L’hospital de Berga farà tallers de marxa nòrdica

MARXA-NORDICA
Un grup de persones practicant la marxa nòrdica.

La marxa nòrdica la van inventar els antics Víkings, i consistia en arrasar i saquejar pobles i viles, matant i violant sense compassió. Actualment ha evolucionat en una disciplina esportiva que consisteix en caminar amb uns bastons. Per això, l’hospital va veure la necessitat de difondre aquesta disciplina entre els pacients amb rehabilitacions més llargues, ja que al no estar clar quin es el futur de l’hospital, es vol donar una alternativa als pacients.

La directora de comunicació de l’hospital, Camí Emretallen,  ha explicat que “En una comarca com la nostra, on la gent no té feina i l’únic transport públic es l’autobús, a uns preus desorbitats, s’han de buscar alternatives. Si al final ens quedem sense hospital, la gent haurà d’anar fins a Manresa o Puigcerdà. Amb aquests tallers, esperem preparar als pacients per a que hi puguin anar fent marxa nòrdica.”

Des de l’ajuntament han emès un comunicat on recomanen participar en els tallers encara que no es tingui cap dolença. La regidora de Salut Conxita Medina argumenta que “com es ben sabut, més val prevenir que curar. En aquest sentit també recomanem a la gent que es facin autònoms, perquè com tothom sap, els autònoms no es posen malalts. O heu vist mai un autònom de baixa?”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *