Més de 100 kg de Cucs al 59è Concurs de Boletaires

BOLETS-PODRITS
Els cucs són una font important de proteïnes.

El 59è concurs de Boletaires ha estat tot un èxit. Durant el matí de diumenge, més de 4000 persones s’han acostat fins al pla de Puigventós a veure com els setze boletaires inscrits s’enfrontaven per alçar-se amb el primer premi. En total s’han recollit 210 quilos de bolets, tot i que com diuen al país veí: no es oro todo lo que reluce.
El president de la penya boletaire, Jesús Perarnau, ha reconegut aquest matí que: “En el cas dels rovellons, segur que un cop nets i triats, en quedaran ben bé la meitat. El rovelló és un bolet molt traïdor. Moltes vegades es veu ben maco per fora, però és ben podrit per dins. Com els polítics i els banquers.”
L’expert en bolets Alfred Rossinyol, corrobora la versió de Perarnau: “Jo mateix vaig veure com alguns dels rovellons de la cistella guanyadora intentaven fugir saltant de la cistella. Tot i així també he de dir que els cucs, ben freginats, aporten un toc diferent als Rovellons i no fan cap mal, així que tampoc cal fer-ne un drama. Al cap i a la fi hi ha països on se’ls foten sense bolets.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *