Saldes acollirà la primera escola de màgia del Berguedà

Saldes, al peu del Pedraforca, és un lloc privilegiat per a la màgia.

El municipi de Saldes acollirà a partir del pròxim més d’octubre la primera escola de màgia del Berguedà. L’escola, d’iniciativa privada, serà una franquícia de la popular Escola Hogwarts de màgia i bruixeria, que es va fer molt popular gràcies a les novel·les i pel·lícules de Harry Potter.
L’escola ja fa uns mesos que s’està construint al peu de la muntanya del Pedraforca, tot i que es impossible de percebre als ulls de les persones normals, també conegudes com a “muggles“.

L’alcalde de Saldes, Moisès Masanas, ha explicat a Berguedà Online que li ha costat molt de convèncer als responsables d’aquesta reputada escola perquè s’instal·lin a la comarca: “Aquí el referent en temes de bruixeria, per a bé o per a mal, sempre ha estat Aramis Fuster. Pel que sembla va arribar a mans de la directora McGonagall un vídeo d’aquell programa de Tele 5 que es deia “hotel Glam” i no els va agradar massa el que hi van veure…”

Les negociacions semblaven abocades al fracàs fins que el redactor en cap de Berguedà Online es va oferir a fer de conserge, emulant l’entranyable Rubeus Hagrid. Segons ha explicat la directora McGonagall: “A Hogwarts tenim debilitat pels paios amb barba de vagabund i ulls de boig.”

Per a accedir a l’escola, que serà permanentment invisible, es construiran portes màgiques a diversos llocs de la comarca que només podran travessar les persones que tinguin un potencial màgic a dins seu. A Berga s’aprofitaran les llambordes màgiques de la plaça de Sant Pere, que ja fa temps que pugen i baixen soles com per art de màgia. La directora de Hogwarts, Minerva McGonagall, ha explicat el funcionament d’aquestes portes: “Hi haurà dues formes de travessar les portes. La primera és més o menys com als llibres i a les pel·lícules. Un s’ha de llançar amb força i convicció contra la porta màgica, confiant en el fet que travessarà a l’altra banda en comptes de trencar-se la crisma. La segona és molt més coneguda per la gent de la comarca, ja que és la forma més habitual d’entrar a algun lloc: per endoll

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *