Sant Jaume de Frontanyà, a tres morts de recuperar el títol de municipi més petit de Catalunya

L’alcalde, picant insistentment l’ullet, ha explicat que seria una autèntica llàstima que algú embogís i matés a tres o quatre persones.

Sant Jaume de Frontanyà ja no és el municipi més petit de Catalunya. Gisclareny li ha arrabassat el títol que ostentaven des de feia anys.

Al 2011, Sant Jaume de Frontanyà, tenia tan sols 19 habitants. Una xifra que s’ha vist incrementada fins als 30 actuals, deixant-los en segon lloc en aquest particular rànquing que ara encapçala Gisclareny, amb 27 habitants.

L’antropòleg especialista en pobles petits, Amadeu Nínxol, ha explicat a Berguedà Online quins poden ser els factors que fan que els pobles amb menys habitants, es trobin al Berguedà: _Fàcil. No cal ser antropòleg per a saber-ho. Al Berguedà no hi ha tren i aquests pobles estan allà on Cristo va perdre l’espardenya…

L’alcalde de Sant Jaume ha fet una crida als vilatans, encoratjant-los a lluitar per a recuperar el títol: _De 27 a 30 n’hi van només 3. I tornaríem a estar empatats amb Gisclareny. Ciutadans de Sant Jaume de Frontanyà, si estimeu el poble, moriu-vos! Als tres primers que estirin la pota, els regalem la tomba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *