Torna a aparèixer una tonyina morta a Casserres

Centenars de persones han celebrat el “segon adveniment de la Sagrada Tonyina”

Fa 4 anys, el març del 2014, va aparèixer una tonyina de 600 kg, morta al mig de la plaça de Santa Maria, just davant del Cafè de la Plaça. En aquell moment, els mossos d’esquadra van obrir una investigació, però mai van arribar a saber d’on diantres havia sortit la tonyina. Una part important del poble, amb l’alcalde Josep Colillas al capdavant, van atribuir l’aparició de la tonyina a una senyal divina. En declaracions exclusives a Berguedà Online, l’alcalde assegurava que Nostru senyor ens envia a morir les tonyines a la plaça santa maria, per a fer-nos veure la necessitat de reprendre el projecte del port de mar de Casserres.”

Avui, 4 anys després del misteriós afer, la història es repeteix. Una tonyina del mateix pes i característiques ha aparegut al mig de la plaça i absolutament ningú sap d’on collons ha sortit. L’ajuntament s’ha reunit en un ple extraordinari d’urgència i han decidit que no retiraran la tonyina de la plaça fins que el port de mar de Casserres sigui una realitat: _És la segona vegada que passa. La senyal és clara i només hi ha una lectura possible: Casserres necessita un port.

El consistori, amb l’alcalde al capdavant ha muntat “la secta de la tonyina”, que ja compta amb 314 afiliats, en tan sols un matí. S’ha muntat una capella ardent amb espelmes i flors al voltant de la tonyina i diversos membres de la secta fan guàrdia per torns perquè ningú la retiri. Per a demà al matí, està prevista l’arribada de l’equip de Cuarto Milenio, amb Iker Jimenez al capdavant, que farà un reportatge especial sobre el que a Casseres ja s’anomena “el segon adveniment de la sagrada tonyina”. L’alcalde Colillas ho ha explicat així a Berguedà Online: _El programa ens donarà molta visibilitat i ens permetrà engegar una campanya de Verkami per a fer realitat el projecte del port de mar, d’una vegada per totes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *