Troben l’espardenya perduda de Jesucrist a Casserres

ESPARDENYA
Va perdre Jesucrist l’espardenya a Casserres?

L’Any 2006, van començar a Casserres unes excavacions arqueològiques que van deixar al descobert un monestir preromànic. Alguns dels arqueòlegs asseguren que podria tractar-se de l’autèntic Monestir de Sant Pere de Casserres que Lluís I el Pietós va deixar en herència als seus descendents.

Aquesta troballa per si sola, ja té un gran valor històric, però ara se li suma un nou descobriment que fa posar la pell de gallina. Es tracta de les restes d’una espardenya elaborada amb espart que ha estat trobada en desenterrar una superfície de pedra que sembla un altar. Segons el responsable de la investigació, Arnau Cullera, aquesta podria ser la mítica espardenya que Jesucrist va perdre i que va donar peu a l’expressió “allà on Jesucrist va perdre l’espardenya.”

Cullera ha explicat a Berguedà Online que “Si l’olores, l’espardenya encara fa pudor de peu. Aquesta ferum incorruptible podria ser una prova de la seva santedat. Si ens posem primmirats, he de dir que proves, el que són proves, no en tenim. Però jo no he vist mai que ningú li demani proves al mossèn a mig sermó… Això és més una qüestió de fe.”

Els companys de Cullera no estan d’acord amb ell. Asseguren que “l’espardenya podria prou ben ser de l’autor del cagarro que hi hem trobat al costat. I tenint en compte que el senyor Cullera va descalç d’un peu i a l’altre hi porta una espardenya igual que la que hem trobat, tot plegat podria ser un artifici per a no reconèixer que s’ha fet caca a l’excavació…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *