Un 90% dels Berguedans es fa pets als ascensors

PET
L’autor del treball de recerca, Amadeu Ravenisses.

I no només als ascensors. Qualsevol lloc és bo per a deixar-se anar: la cua del banc, el vestuari del gimnàs a l’hora punta, un cotxe ple de passatgers i amb la calefacció a tot drap…

L’estudiant de l’Institut Guillem de Berguedà Amadeu Ravenisses ha rebut el premi al millor treball de recerca de Catalunya. El seu treball titulat “incidència i causalitat de les flatulències dels Berguedans en espais tancats” s’ha proclamat vencedor indiscutible amb els vots a favor de tots els membres del jurat.

Ravenisses explica en el seu treball la forta tendència natural dels Berguedans a tirar-se pets en espais tancats i poc ventilats: “És inevitable. Quan un berguedà de pura sang es troba en un espai tancat i/o mal ventilat, la ventositat apareix. No és quelcom voluntari o psicològic. És una necessitat física, una espècie de pressió entre les natges que lluita per sortir a l’exterior.”

Ravenisses també ha descobert que la majoria dels Berguedans passen vergonya i intenten dissimular després d’evacuar un gas per via rectal: “Li donen massa importància. Si bé és cert que la pudor d’un pet pot arribar a ser repugnant i insuportable, el pet en si mateix pot ser una cosa divertida i simpàtica. Els recomano que provin la clàssica tècnica de dir-li a la persona més propera _’tiba‘m aquest dit’._ Funciona especialment bé amb els nens, sempre piquen…”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *