Un basc amb una pala retirarà la neu del Berguedà

Patxi Gorriti utilitzarà una pala perquè l’obliguen. Ell preferiria fer-ho amb les mans nues.

La neu que encara hi ha acumulada encara afecta algunes rutes de transport escolar a l’alt Berguedà. Són les de Castellà de n’Hug i la Pobla, Sant Julià de Cerdanyola, Gósol, Saldes i Vallcebre, Sagàs, la Quar i Olvan, Viver i Serrateix, Sant Corneli, Berga, l’Espunyola i Montmajor, Casserres i Puig-reig i la de Saldes a l’Escola Serrat Voltor de Vallcebre. O sigui, quasi totes.

Davant d’aquesta situació, centenars de pares desesperats han fet arribar les seves queixes al Departament d’Ensenyament, ja que segons han explicat: _Tenir un dia els nens a casa per la nevada, fa gràcia, però a partir del segon és més aviat una putada de les grosses… Però des d’Ensenyament, han tranquil·litzat els pares, ja que, avui mateix han informat que ja han posat fil a l’agulla per a solucionar el problema: _Res de màquines llevaneus i potassa. A grans mals, grans solucions. Hem contractat un senyor de Lekeitio, al país basc, que amb l’única ajuda d’una pala i els seus braços, ho farà net en 48 hores.

Es tracta de Patxi Gorriti, que durant la temporada d’estiu, s’encarrega cada matí de fer neta la platja de Lekeitio arrossegant un raspall de pues de ferro de 4 metres d’amplada ell sol. Segons ha explicat ell mateix, podria fer-ho sense pala: _¡Con las manos desnudas, la hostia! Es como se trabaja mejor. Pero dice el de prevención de riesgos que use la pala, que me puedo quemar las manos. ¿¡Con la nieve!? No me quemo girando los chuletones con las manos, me voy a quemar con la nieveEstos señoritos del papeleo estàn todos locos

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *