Un Chihuahua guanya el concurs de Mastins del Pirineu

CHIHUAHUA
Aquest es el “lleig”, el Chihuahua guanyador del concurs.

73  Mastins del Pirineu procedents de tot el món van participar el passat dissabte 8 de març a Berga a la 34a edició de l’exposició monogràfica de gossos d’aquesta raça. Els gossos desfilaven davant dels jutges, que en valoraven les característiques físiques,  la manera de caminar, de córrer i de moure’s  per a escollir el guanyador. La polèmica va arribar amb la categoria de cadells, quan el criador Alfred Pues,  va presentar un Chihuahua en comptes d’un Mastí dels Pirineus, i davant la sorpresa de la resta de participants, els jutges el van acceptar amb absoluta normalitat. Finalment el Chihuahua es va fer amb el premi al millor cadell davant l’estupor de tots els participants.

El criador berguedà Xavier Raja, delegat a Catalunya del Club Mastí del Pirineu i artífex d’aquest concurs, ha explicat que “hem presentat una queixa formal a la Federació internacional de concursos canins. Es evident que hi ha hagut tongo amb el tema del Chihuahua, en primer lloc perquè no era un Mastí, i en segon lloc  perquè hi havia un Carlino molt més simpàtic.”

El criador Alfred Pues de moment manté el silenci, però tot indica que hauria fet entrega d’un sobre amb diner negre i una pota de pernil al jutge, Miquel Pirules, que ho ha negat tot. “Ni he rebut diner negre, ni un pernil ni res de res. I evidentment que no es tractava d’un Chihuahua, sinó d’un mastí amb una bellesa molt particular. Tothom sap que al pot petit hi ha la bona confitura, però hi ha qui té molt mal perdre…”

Aquest no es el primer escàndol en que es veu involucrat Pirules, que també fa de jutge en concursos de bellesa, i l’any 2010, en el transcurs del concurs per a escollir “Miss Espanya”, va donar el seu vot a Cayetana Fitz-James Stuart, més coneguda com la Duquesa de Alba, argumentant que “la bellesa resideix en els ulls de l’espectador”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *