Un de cada tres Berguedans pateix transtorns del son

DORMIR
Els Berguedans tenim tendència a què se’ns enganxin els llençols.

Els Berguedans no dormim bé. Segons dades del ISC (Institut de la Son de Catalunya), un de cada tres Berguedans pateix algun tipus de trastorn del son. El doctor Amadeu Ronca, ha explicat a Berguedà Online que: dormir és important. Però s’ha de fer quan toca i al llit. A altres llocs i hores pot resultar perillós. Per exemple, al volant. Conduir i dormir són activitats que no casen bé, creguin-me.”

El doctor Ronca, assegura que el trastorn més comú entre els berguedans, és el ronc: “El ronc, es una putada important, perquè no deixa descansar bé el que ronca ni el que sent com ronquen. Aquesta dolença, normalment es produeix quan el subjecte somnia que és una moto o algun altre tipus de vehicle a motor.”
Ronca, la màxima autoritat mundial en trastorns del son, es troba actualment a Casserres, estudiant el cas d’un home que és pixa de riure mentre dorm: “El pobre es lleva cada dia amb mal de panxa. Es veu que somnia que el president de la Generalitat fa una roda de premsa dient que el Berguedà és una comarca important, i que es compromet a portar-hi el tren abans de l’any 2020…”

Vídeo del pacient gravat amb el mòbil del doctor Ronca:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *